SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS IBK
Herrjuniorer

Välkomna till Rotebro IS IBK Herrjuniorer

Säsongen 21/22 spelar Herrjuniorerna i HJ19 Div3 (A) samt JAS.

Vi tränar Måndagar och Onsdagar. 

 

Kontaktinfo:

Fadi Saffo:         070 781 72 82

 

Förkval 2 Rotebro - Älvsjö Aik
2018-04-16 12:10

Efter bekvämt städat av förkval 1 hemma mot Tomtberga i Hj-slutspelet väntade Älvsjö Aik i förkval 2. Inför matchen snackade slutspelscoachen Tomek upp vikten av att inte slarva på mittplan och minimera misstagen i övrigt låg försvarsspel i fokus och kvickt släppa bollen när vi erövrar den. 


Vi öppnar matchen något stressat och är inte riktigt på tårna och låter Älvsjö vinna 50-50 bollarna. Älvsjö snurrar en del i våra hörn men är inte supervassa framåt och det krävs att vi ger bort bollen för att de ska ta ledningen efter en tilltrasslad situation. Underläge 1-0 in i första pausvilan och vi kommer trots allt undan med ett okej resultat med tanke på hur spelet sett ut. om Älvsjö varit på hugget hade det kanske fått in ett par bollar till. 


I pausen så bestämmer vi oss för att sluta hålla igen och släppa på respekten för älvsjö. Vi går in och Lagkapten Jack visar vägen direkt med sin energi och vi vinner ett frislag där Vikman petar in returen och kvitterat efter bara 54 sekunder i andra. Vi fylls med energi i början på perioden och bara två minuter senare tar vi även ledningen när Jack assisterar Zacke som trycker kulan rätt upp i bortre krysset med ett dragskott. Tre minuter senare vill inte Lukas Granath vara sämre och utökar ledningen till 3-1. Första 11 minuterna av perioden spelar vi riktigt bra och älvsjö börjar bli griniga vilket resulterar i en straff för Rotan. Tyvärr missar vi straffen och även när följande Powerplay blir mållöst får såklart älvsjö energi. Då spelar vi slarvigt och passar på att bjuda bort bollen och i ett viktigt  skede i matchen får Älvsjö reducera och tillbaka energin. Vi tar en tvåa i ren frustration men städar av boxen och perioden slutar 1-3  till oss Rotebro och 2-3 på tavlan inför sista perioden. 


I den tredje perioden stänger vi ner helt bakåt. Backarna och Framför allt Andreas Eriksson växer under matchen och i sista perioden stoppar vi allt. Och de få gånger Älvsjö kommer igenom så har vi Moberg som sista utpost. Vi spelar smartare med bollen och gör få misstag vilket leder till att klockan tickar på och älvsjö för att komma tillbaka tvingas rycka keepern och Zacke kan sopa in bollen i tom kasse och säkrar resultatet 2-4 som också blev slutresultatet. Vi gjorde färre misstag än våra motståndare och försvarsspelet tar oss vidare till nästa omgång. 


Inför 92 personer på plats tog Rotan en viktig seger och är nu klara för kvartsfinal där Hj1- vinnaren Åkersberga väntar för den blå traktorn. Missa inte den matchen som spelas söndagen den 22 april 10:00 i Sköndalshallen. 

Förkval 1 mot Tomtberga
2018-04-13 23:07
Under fredagskvällen gick vi in i slutspel där IK Tomtberga stod för motståndet på hemmaplan i Rotebrohallen. 

I och med vår serieseger i HJ2N så kvalificerade vi oss för HJ-slutspelet i Stockholm, vi fick spela vår första match i Förkval 1 där vi mötte den bästa tvåan från HJ3 serierna som var IK Tomtberga.

Vi visste att IK Tomtberga skulle spela fysiskt och försöka pressa högt, vilket innebar att nyckeln för oss var att kunna spela bollen snabbt och hitta nya positioner för att få ytor att spela på. Därtill är det en slutspelsmatch och vi vet att alla matcher blir tuffa och det gäller att gå in och ge 110%. 

Cirka 3 minuter in i matchen ger Anton oss ledningen och vi fortsätter göra mål och den första perioden slutar 5-0 i vår favör. Även om vi har en 5-0 ledning känner vi att det finns mer och ge och vi siktar på att göra en bättre andra period. 

När den andra perioden kommer igång är vi på hälarna och vi tar flera utvisningar på grund av att vi inte gör jobbet, men vi håller nollan i boxen, mycket tack vare Adle i mål. Vi lyckas inte höja oss i andra perioden och vi leder med 7-0 inför tredje. 

I tredje perioden börjar vi spela bollen lite snabbare och det ger utdelning redan efter 10 sekunder då Vikman gör 8-0, sedan rullar det på och slutresultatet skrivs till 14-0. 

Vi gör inte vår bästa match, men Adle gör en bra insats i mål där han håller nollan och vi visar att vi kan vara effektiva framåt. Nu möter vi Älvsjö i Förkval 2 på söndag 15:15 i Sköndalshallen. Det kommer bli en tuff utmaning, men om vi sätter vårt spel och ger 110% i varje duell kan vi slå alla lag. 

Slutligen vill vi tacka all den publik som tog sig ner till Rotebrohallen denna fredagkväll! Vi hoppas att vi ser så många av er som möjligt på söndag! 
VI ÄR TILLBAKA I HJ1
2018-03-23 21:48

Efter att ha besegrat Bele hemma med 6-3 har vi säkrat seriesegern i HJ2 Norra och avancemang till HJ1.

Intervju med Anton
2018-03-08 07:17
Anton och Oskar Holm på mittplan i höstens bortamatch mot Ekerö
Vi har pratat med Anton inför helgens matcher, om hur han ser på våra chanser och hur han påverkas av Hugos skada. Han berättar också vem som trivs i de avgörande matcherna.

 

Tja Anton, vi möter Ekerö och AIK i helgen, lag som vi tappade poäng emot i höstas, hur ser du på våra chanser i helgen?

Anton: Ekerö och AIK i all ära men kliver vi bara in och gör det vi ska tror jag att det kan bli en riktigt trivsam helg för vår del.

 

Vi vann senast mot Järfälla men förlorade Hugo för resten av säsongen, hur ser du på Hugos frånvaro och kommer samarbetet mellan dig, Granath och Jacko fungera?

Anton: Det är självklart att det alltid är tråkigt när någon blir skadad, Hugo är väldigt viktig för laget och det är synd att tappa en nyckelspelare i detta skede av säsongen. Samtidigt kan man inte grotta ner sig alltför mycket i det nu utan nu är det fullt fokus på avancemang till HJ1 som gäller. Jacko kommer in och är faktiskt inte ett dugg orolig för att kedje-samarbetet inte skulle fungera. Jacko är en oerhört fin spelare med en rad olika spetskvaliteter så är tämligen säker på att samarbetet kommer att vara förstklassigt.

 

Du har många skolkamrater från Solna i de andra lagen, är det någon som vi särskilt ska se upp för?

Anton: Målspottaren tillika poängkungen Markus Eriksson till vardags i AIK är någon som med sin enorma räckvidd och aviga spelstil alltid är ett offensivt hot. Sedan vill jag även passa på att höja ett varningens finger för straffspecialisten Oskar Holm i Ekerö.

 

Avslutningsvis, vem i Rotebro trivs bäst i de stora matcherna?

Anton: Vet inte riktigt om det är tillåtet att svara någon annat än Granath här. Höjer sig alltid ett extra snäpp i de viktiga matcherna och tvekar inte en minut på att det även blir fallet i helgens matcher. MOT HJ1!

 

Vi tackar Anton för pratstunden och vi hoppas att ni kommer ner till Nya Rotebrohallen imorgon 20:30!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Rotebro IS IBK, 09/05 11:06 
Rotebro IS IBK, 04/05 14:44 
Rotebro IS IBK, 03/05 07:08 
Rotebro IS IBK, 28/04 09:30 
 
Huvudsponsor
Materialleverantörer
Sponsorer
Övriga partners
Svenska Spel
Matchrapportering