SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rotebro IS IBK
Herrar

Rotebro IS IBK
7 - 6
Bele Barkarby IF IBF
Rotebro IS IBK7 - 6Bele Barkarby IF IBF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 februari, 16:00
Plats:Sollentuna sim och sporthall
Serie:Herrar Div 1 Östra Svealand   Tabell >>
Samling:14:30
Mellqvist avgjorde med sent mål
2018-02-13 15:00
#13 Sebastian Mellqvist Foto: Kjelle Svensson
Rotan vann en jämn match mot Bele där man långa stunder var utspelade men när det gällde så klev man fram och visade karaktär.
Agge i mål storspelade och den gamle skyttekungen Mellqvist avgjorde med fyra och en halv minut kvar. 
Nu väntar tätt matchande med 3 matcher på 6 dagar.
Period 1
Bele tar initiativet om matchen direkt från start och Agge undviker en katastrofstart för laget genom att göra ett par riktigt svettiga räddningar direkt i inledningen. Bele tar också rättvist ledningen men det är först därefter Rotan vaknar till. Man gör ett turligt mål som letar sig in i mål från ett frislag i hörnet. 
Barndomsvännerna Flygar, Mellqvist bjuder sedan publiken på ett vackert mål strax innan första perioden är över. 2-1 känns som ett märkligt resultat då Bele varit klart bäst. 

Period 2
John Wreder gör 3-1 i periodens inledning men sedan inleder Bele en upphämtning via ett powerplay som man förvaltar. 3-1 ledningen vänds snabbt till ett 3-5 underläge och det känns som ett resultat som speglar matchbilden. 
John gör sitt andra mål för dagen genom att skicka iväg ett höstlöv från mittplanen. Tempot i matchen blir bättre och det är tydligt att det är två lag som slåss om kvalplatser. 
Kvitteringen kommer kvickt och det är Sandman som täcker ett skott och bollen studsar framåt i banan och friställer skarpskytten Mildenberger. Oavgjort i paus. 

Period 3
Sandman åker tidigt ut 2 minuter och laget spelar föredömligt i boxplay, vid utgången av utvisningen så får samme Sandman ett friläge och där syntes det att Sandman oftast håller till i egen zon. 
Rotan släpper sedan in ett otroligt klumpigt mål i powerplay men Simon Fungdal kvitterar kvickt genom ett märkligt och påpassligt mål. 
Matchen är jämn men med fyra och en halv minut kvar så får Mellqvist ett friläge som han förvaltar på bästa sätt och sätter ledningsmålet. 
I slutminuterna pressar Bele på för en kvittering men Agge gör en fantastisk dubbelräddning och bärgar 3 poäng till hemmalaget. 

Det känns skönt att kunna ta tre poäng i en match där vi inte riktigt kommer upp i nivå samt möter ett Bele som gör en bra match. Fint att laget visar karaktär och inte viker ner sig men man behövde lite medstuds och en fantastiskt duktig Agge i kassen. Bäste poängplockare var matchvinnaren Mellqvist med 1+3, men matchens lirare är solklart August Moberg.

Kul med mycket folk på läktaren, hoppas vi ses igen när Åkersberga kommer på besök nästa vecka.

Resultat: 7-6 (2-1, 3-4, 2-1)
Skott på mål: 22-38 (7-15, 8-13, 7-10)
Publik: 242 i Sollentuna Sim & Sporthall

Här kan ni läsa vad lokaltidningen skriver om matchen. 

Nu är det tajt spelschema med 3 matcher på 6 dagar. 
Vi reser till Sandviken på söndag och redan på onsdag så tar vi emot Åkersberga i nästa hemmamatch den 21 Februari kl 20.00 i Sollentuna Sim & Sporthall.

<< Tillbaka

 
 
Huvudsponsor
Materialleverantörer
Sponsorer
Samarbetspartners
Svenska Spel
Matchrapportering